Vanliga frågor

Passar Simply Spray till mitt tyg?

Simply Spray är gjort för att färga ljusa toner mörkare. Vår Simply Spray textilfärg kan inte användas för att färga mörkt tyg ljusare.

Var så snäll och prova i alla fall tyget innan du börjar färga. Färgen måste absorberas in i tyget. Kolla färgen efter det har torkat. Tyget passar inte om färgen inte har absorberats in i tyget efter normal rekommenderad torktid (72 timmar). Eftersom Simply Spray är permanent färg öva annanstans innan du börjar färga tyget.

Simply Spray fungerar bäst på ljust 100% bomullstyg. För att prova lämplighet, spraya tyget med vatten. Om vatten blir kvar på tyget eller formar droppar, ska färgen göra det samma. Du kan försöka gnugga färgen in i tyget. Det kan ta krävas flera lager för att få den rätta nyansen.

Glöm inte att Simply Spray textilfärg är tänkt för kläder och små dekorationer.

Vi rekommenderar att du använder Upholstery Spray möbelfärg för att färga större ytor. Den färgen har en annan sammansättning som täcker möbeltyg bättre.

 

Passar Simply Spray textilfärg till min möbel, till exempel min soffa?

Vi rekommenderar att du använder Upholstery Spray möbelfärg för att färga större ytor. Den färgen har en annan sammansättning som Simply Spray textilfärg och det täcker möbeltyg bättre.

Beroende av tygmaterialet fungerar Simply Spray också på möbeltyg. Det är alltid smart att prova på ett dolt ställe. Simply Spray fungerar bäst på ett ljust bomullstyg.

Ljus Simply Spray textilfärg täcker inte mörkt tyg. För att täcka fullt, spraya flera lager. Skydda alltid omgivningen från färgstänk.

 

Passar Simply Spray också till trä?

Simply Spray textilfärg och Stencil Spray stencilfärg fungerar också på trä. Simply Spray textilfärg ger trä en ton. För mörkare ton spraya flera lager. Stencil Spray stencilfärg absorberas inte in i trä men med Simply Spray stencilfärg kan du framgångsrikt göra applikationer på träyta.

 

Fungerar Simply Spray textilfärg på silke eller polyester?

Simply Spray textilfärg fungerar på silke men effekten blir inte samma som på bomull.

Simply Spray textilfärg flöder mer på silke och polyester och resultatet blir batikmönster. Så det fungerar men är inte 100% kontrollerbar som med bomull.

 

Är det säkert för barn?

JA! Simply Spray textilfärg, stencilfärg och möbelfärg är säkra för alla! Dessa färgen är giftfria och icke brännbara! Simply Spray är en aerosol – men det finns INGA irriterande eller skadliga för hälsan komponent i sammansättningen! Simply Spray har en hemlig patenterad sammansättning, som uppfyller ASTM-D 4236 säkerhetskraven! Småbarn ska endast arbeta med Simply Spray färgen tillsammans med en vuxen!

 

Bleknar färgen efter tvätt?

För att minska blekningen rekommenderar vi att du tvättar färgade kläder med avigsidan ut. Det är inte heller önskvärd att använda sköljmedel i tvättmaskinen och torken. Vid första tvätten kan du märka lite blekning men färgen blir lysande även efter flera tvätten! Du ska vänta minst 72 timmar innan första tvätten.

 

Min spray fungerar inte, vad ska jag göra?

Inget att frukta! Kan hända att du har tryckt för hårt på avtryckaren. Avtryckaren kan fastna i bakre läget. Dra avtryckaren lite bak med fingret. Du hör en liten klicka och om du trycker ett par gånger på avtryckaren, fungerar spray igen.

Om du lämnar avtryckaren i nedtryckt läge, kan gasen flöda ut från burken och spray blir obrukbar.

Ibland kan torkad färg blockera munstycket. För att få bort färgen från munstycket, vänd burken upp och ner och spraya lite tomt för att munstycket öppnas. Vi rekommenderar att du behåller halvanvända burken felvänd i en vattenfylld behållare.

 

Måste jag fixera färgade ytor med hetta?

NEJ! En av de bästa egenskaper av Simply Spray är det, att det fixeras själv! Inget behov att stryka eller sätta i torktumlare. Bara vänta 72 timmar innan du tvättar för första gången.

 

Kan jag tvätta min färgad skjorta med andra kläder eller ger den färg?

Vi rekommenderar att du tvättar skjortan separat för den första gången. Efter det kan du tvätta som färgade kläder normalt. Stryk inte bilden gjort med Stencil Spray stencilfärg.

 

Kan jag stryka?

Du kan stryka Simply Spray textilfärg med inte Stencil Spray stencilfärg. Det är inte nödvändigt att stryka färgen för att fixera det. Bilder gjorda med Stencil Spray stencilfärg skulle strykas som screentryck och undvikas att stryka för mycket.

 

Hur många skjortor kan jag göra med en burk?

Det vill alla veta! Beroende av det hur mycket färg du använder, är det möjligt att göra flera skjortor med en burk. Om du färgar skjortor i batiktekniken, räcker en burk till ungefär 4 skjortor i full storlek om du färgar både fram- och baksidan. Ett fint resultat får du när du använder flera färger – så du kan göra ganska mycket med ett set!

 

Vad är skillnaden mellan Simply Spray textilfärg och Stencil Spray stencilfärg?

Stencil Spray stencilfärg ser ut som screentryck när torkad, Simply Spray textilfärg blir mjuk och absorberas in i tygfiber. Stencilfärg är tjockare – använd det för att göra applikationer med stencil. Eftersom det inte sprayas i en fin dimma, spraya med svepande rörelse.

 

Hur många projekt kan jag gjöra med Stencil Spray stencilfärg?

De beror mycket på hur stort ditt projekt är och hur du blandar ihop färger.

 

Kan jag använda stencil också med Simply Spray textilfärg?

Alla stencilen kan användas med textilfärg. Det kräver mer kunskap än stencilfärg. Stencilfärg är tjockare och kanten av bilden blir fina och klara med det. Med Simply Spray textilfärg måste du klappa färgat tyg lätt med mjukt papper att färgen inte blöder över stencilkanten (färgen kan ändå absorbera över kanten). Ta stencilen bort försiktigt.

 

Hur länge torkar färgen?

Det tar ungefär en timme innan färgen är torr. Beroende av färgskiktets tjocklek, rumstemperatur och luftfuktighet kan de ta längre eller kortare tid.

 

Vilka färger är bäst tillsammans?

Se till i kapitlet Tips och teknik vilka färger vi rekommenderar att du använder tillsammans.

Fungerar någon av Simply Spray färger med UV blacklight ljuset?

Ja, ljusrosa reagerar med UV blacklight ljuset.

 

Hur mycket täcker Upholstery Spray möbelfärg?

En burk täcker ungefär 1,6 kvadrat jämnt. Men det beror mycket på tygets absorberande egenskaper.

 

Blir Upholstery Spray möbelfärg mjuk när torr?

Ja, den blir mjuk men materialet kan kännas olika när färgad. Att vara säkert skulle du prova först.