Usein kysytyt kysymykset

Sopiiko Simply Spray kangasmaali minun kankaan värjäämiseen?

Simply Spray on tarkoitettu vaaleiden sävyjen tummentamiseen. Simply Spray kangasmaalilla ei ole mahdollistaa muuttaa tummaa kangasta vaaleammaksi.

Ennen värjäämistä tulisi kangasta testata. Maalin on imeytyvä kankaaseen. Tarkista maalin kestävyyttä kuivumisen jälkeen. Kangas ei sopi, jos maalia edelleen imeytyy kankaaseen 72 tunnin kuivumisajan jälkeen. Koska Simply Spray maalit ovat kestovärejä, harjoittelee sumuttamista ensin koepalalla.

Simply Spray toimii parhaiten vaalealla 100% puuvillakankaalla. Tarkista kankaan sopivuutta ruiskuttamalla sille vähän vettä ja katso, valuuko se pois tai imeytyy kankaaseen. Jos vesi jää pisaroina kankaan pinnalle tai valuu pois, toimii samalla tavalla myös maali. Oikean sävyn saavuttamiseen voit sumutta kankaalle useita maalikerroksia.

Muista, että Simply Spray kangasmaali on tarkoitettu vaatteiden värjäämiseen ja koristamiseen. Suurempien pintojen värjäämiseen suosittelemme Upholstery Spray huonekalumaalia. Huonekalumaalin koostumus on hieman erilainen ja se peittää erilaisia materiaaleja tehokkaammin.Voiko Simply Spray kangasmaalilla värjätä huonekaluja? Esimerkiksi sohvaa?

Sohvan värjäämiseen suosittelemme Upholstery Spray huonekalumaalia. Huonekalumaalin koostumus on hieman erilainen ja se peittää erilaisia materiaaleja tehokkaammin.

Kankaan materiaalista riippuen sopii Simply Spray kangasmaali myös huonekalutekstiilien värjäämiseen. Ennen koko pinnan värjäämistä kannata maalia kokeilla aina pienellä koepalalla. Simply Spray toimii parhaiten vaalealla puuvillakankaalla.

Vaalea Simply Spray kangasmaali ei peitä tummaa kangasta. Täydellisen tuloksen saavuttamiseksi sumuta kankaalle useita ohuita maalikerroksia. Suoja aina muita pintoja maaliläiskiltä.

 

Voiko Simply Spray maalilla värjätä myös puupintoja?

Simply Spray kangasmaali ja Stencil Spray sablonimaali sopivat myös puupintojen värjäämiseen. Simply Spray kangasmaali sävyttää puuta. Tummemman sävyn saavuttamiseksi sumutta pinnalle useita maalikerroksia. Stencil Spray sablonimaali ei imeytyy puupintoihin, mutta sillä voidaan koristella puupintoja erilaisilla kuvioilla.


Voiko Simply Spray kangasvärillä värjätä silkkiä tai polyesteriä?

Simply Spray kangasväri sopii silkin värjäämiseen, mutta efekti ei ole sama kuin puuvillakankaalla.

Silkillä ja polyesterillä Simply Spray kangasmaali valuu enemmän ja muistuttaa enemmän batiikkivärjäystä. Näin ollen se toimii, mutta ei ole yhtä vakaa kuin puuvillakankaan värjääminen.

Onko se lapsille vaaraton?

KYLLÄ! Simply Spray kangasväri, sabloniväri ja huonekaluväri on vaaraton kaikille! Maalit ovat ei-toskiset ja syttymättömät! Simply Spray on aerosoli, mutta ei sisällä OLLENKAAN terveydelle haitallisia aineita! Maalien koostumus on patentoitu ja salaista sekä vastaa ASTM-D 4236 turvavaatimuksia! Pienien lasten tulisi kuitenkin käyttää Simply Spray värejä ainoastaan aikuisen valvonnassa!

 

Haalistuko väri pesun jälkeen?

Jotta maali haalistuisi mahdollisimman vähän, tulisi vaatteet kääntää ennen pesua nurin päin. Älkää käyttäkö pesukoneessa eikä rumpukuivaajassa pyykin pehmennysaineita. Ensimmäisen pesukerran jälkeen voidaan huomata vähäistä haalistumista, mutta väri jää kirkkaaksi myös usean pesukerran jälkeen. Anna maalin kuivua ennen ensimmäistä pesua vähintään 72 tuntia.

 

Sumutin ei toimi, mitä tehdä?

ÄLÄ PELASTU! Todennäköisesti olet liian lujasti painanut liipaisinta ja se on voinut jäädä kiinni. Vedä liipaisinta sormella hieman takaisin. Pitäisi kuulua pieni naksahdus. Jos painat liipaisinta vielä muutaman kerran, ala sumutin taas toimia.

Mikäli jätät liipaisimen alas painettuun asentoon, saattaa kaasu purkista poistua ja purkki muuttuu kelvottomaksi.

Sumuttimen kärki voi olla myös tukossa. Näin ollen poista kuivunut väri kärjestä, käännä purkki ylösalaisin ja sumuta hieman. Puolikkaita purkkeja kannata säilytä ylösalaisin, kärki vedessä.

 

Pitääkö maalipintoja kuumakäsitellä?

EI! Simply Spray:n yksi mahtavia ominaisuuksia on juuri tämä, että se kiinnittyy itse materiaaleihin. Työtä ei silitetä eikä kuivateta koneellisesti. Ennen ensimmäistä pesua anna värin vain 72 tuntia kuivua.


Voinko värjättyä paitaa pestä muun pyykin kanssa?

Ensimmäistä kertaa kannattaa pestä värjättyä esinettä erikseen, mutta sen jälkeen muun värillisen pyykin kanssa. Älä silitä Stencil Spray sablonivärillä tehtyä kuviota.


Voinko sitä silittää?

Simply Spray kangasväri kestää silittämistä, mutta ei Stencil Spray sabloniväri. Simply Spray värit kiinnittyvät itse ja niitä ei tarvitse kuumakäsitellä. Stencil Spray sablonivärillä tehtyjä kuvioita tulisi käsitellä samalla tavalla silkkipainokuvioiden kanssa ja niitä ei saa silittää.


Moneenko paitaan yhdestä purkista riittää?

Tämä kysymys kiinnostaa kaikkia! Värjäysmenetelmästä riippuen voidaan yhdellä purkillisella värjätä useita paitoja. Jos haluat käyttää batiikkimenetelmää, riittää yhdestä purkillisesta noin 4 paidan kummaltakin puolelta värjäämiseen. Mielenkiintoisen tuloksen saat, jos käytät useita sävyjä – näin riittää yhdestä pakkauksesta aika paljon!

 

Mikä ero on Simply Spray kangasvärillä ja Stencil Spray sablonivärillä?

Stencil Spray sabloniväri muistuttaa kuivuneelta silkkipainoa. Simply Spray kangasväri kuivuu pehmeäksi ja imeytyy kankaan kuituihin. Sablonivärin koostumus on tiheämpi ja sopii paremmin kuvioiden tekemiseen. Tiheämpi koostumus tarkoittaa sitä, että maalia ei ole mahdollista ruiskuttaa erittäin hienoina pisaroina, se poistuu pullosta pikemminkin ruiskahduksena. Maalatessa kannata kädellä tehdä pyyhkivää liikettä.

 

Montako työtä pystyn tekemään yhdellä Stencil Spray sablonivärillä?

Se riippuu työn laajuudesta ja siitä, sekoitteletko värejä keskenään.


Voinko käyttää sablonimalleja myös Simply Spray kangasvärin kanssa?

Kyllä, sablonimalleja voidaan käyttää myös kangasvärin kanssa, mutta se edellyttää parempaa osaamista kuin sablonivärin käyttäen. Sabloniväri on paksumpi ja kuvion reunat tulevat kauniit ja tarkat. Simply Spray kangasväriä käyttäen kuivata kangasta hieman pehmeällä paperilla, jotta väri ei valuisi kuvion reunoista kauemmas (siitä huolimatta maali saattaa valua reunojen ylitse). Poista sabloni varovaisesti.


Miten kauan väri kuivuu?

Väri kuivuu keskimäärin yhdessä tunnissa. Kuivumisaika saattaa vaihdella maalikalvon paksuudesta, huonelämpötilasta ja ilmankosteudesta riippuen.

 

Millaisia väremaaleja on parasta käyttää yhdessä?

Katso ”Niksit ja menetelmät”- otsikon alta, millaisia värejä suosittelemme käyttää yhdessä.


Toimiiko joku Simply Spray väri UV blacklight -valossa?

Kyllä, pinkki sävy reagoi UV blacklight -valoon.

 

Paljonko Upholstery Spray huonekaluvärejä kuluu?

Yhdestä purkillisesta riittää noin 1-1,6 neliömetrin värjäämiseen. Se riippuu kankaan imukyvystä, paksuuudestä ja alkuperäisestä värisävystä.

 

Kuivuuko Upholstery Spray huonekaluväri pehmeäksi?

Kyllä, väripinta on pehmeä, mutta materiaali voi tuntua hieman erilaiselta. Varmuuden vuoksi kannattaa tuotetta aina kokeilla pienellä koepalalla.