LISÄTIETOJA

Miten värjätä sohvan kangasta?

 

Niksejä sohvakankaan värjäämiseen

Jos haluat säästää rahaa ja kankaan asentamisen sijasta värjätä vanhaa kangasta, on Upholstery Spray huonekaluväri juuri sinulle sopiva tuote. Upholstery Spray:lla voit antaa pehmeille huonekaluille uuden elämän tai muuttaa niiden väriä remontin jälkeen. Väri kuivuu itse huonelämpötilassa ja sitä ei tarvitse kuumakäsitellä. Upholstery Spray on ei-toksinen, vesipohjainen ja ennen kuivumista vedessä liukeneva – kädet saat puhtaaksi vedellä ja saippualla.

 

Muistettava Upholstery Spray huonekaluväriä käyttäessä:

Upholstery Spray huonekaluväri on tarkoitettu juuri huonekalujen värjäämiseen. 8oz purkista riittää noin 1,6 neliömetrin hienokuituisen, sileän ja valkoisen kankaan värjäämiseen. Koska sohvakangas on harvoin sileä, saattaa maalia kulua enemmän. Yleensä eivät ole sohvat tehty myöskään valkoisesta eikä hienokuituisesta materiaalista. Totta kai emme ole kokeillut maalejamme kaikilla maailman kankailla. Tiedämme, että vinyyli ja vinyylin kaltaiset materiaalit ovat yleensä vettähylkiviä ja näin ollen meidän maalit EIVÄT SOPI niiden materiaalien värjäämiseen.

Nailon- ja 100% polyesterikankaaseen ei myöskään imeydy maali hyvin. Sellaisten materiaalien värjääminen saattaa olla hankalaa.

Helppo testi: räiskytä hieman vettä kankaalle. Jos vesi valuu pisaroina kankaalta pois, on sitä mahdoton värjätä. Jos vesi imeytyy, voit maalia kokeilla pienellä koepalalla tai piiloon jäävässä paikassa (esim. sohvatyynyn alapuolella). Anna maalin kolme päivää kuivua ja hiero värjättyä paikkaa valkoisella pyyhkeellä. Jos pyyhe jää puhtaaksi, on maali imeytynyt kunnolla kankaan kuituihin.

Tulos saattaa olla erilainen – tee AINA koe ennen koko pinnan värjäämistä. Fabricspray.eu ei korva värjättyjä huonekaluja.

Jos suunnittelet sohvan värjäämistä, osta ensin yksi purkillinen Upholstery Spray huonekalumaalia ja kokeile sitä piiloon jäävässä paikassa. Jos tulos on tyydyttävä, tilaa tarvittava määrä maalia.

Kankaassa olevat kuviot ja sävyt voivat kuultaa uuden värikerroksen alta. Tummat värit peittävät vanhaa kangasta paremmin kuin vaaleat.

Puhdista käsiteltävä pinta huolellisesti pölynimurilla. Värjättävän kankaan on oltava kuiva. Anna maalin 72 tuntia kuivua (mikäli huoneilma on erittäin kostea, on kuivumisaika pidempi). Ennen istuutumista varmistu, että maali olisi täysin kuivunut. Ennen käyttöönottoa kannattaa värjättyä pintaa hieroa pyyhkeellä.

Puhdista värjättyjä huonekaluja vasta viikon kuluttua värjäämisestä. Kokeile puhdistusaineita ennen käyttöä piiloon jäävässä paikassa.

Upholstery Spray huonekaluväri sopii myös pihakalusteiden värjäämiseen, mutta anna maalin aina kuivua sisätiloissa.

 

Lyhyesti:

 

Sopiiko Upholstery Spray minun sohvan värjäämiseen?

Mahdollisesti sopii, mutta sitä pitää ennen kokeilla. Yleensä sopii, jos materiaali ei ole kiiltävä.

 

Montako purkillista maalia tarvitsen?

Jokainen huonekalu on erilainen. Kokeile maalia pienellä koepalalla ja katso miten hyvin väri imeytyy, siitä voit päätellä, montako purkkia tarvitset.

 

 

Sablonimaalaus

Sablonimaalaukseen voit käyttää kaikkia Simply Spray menetelmiä. Varmistu, että kangas olisi ennen sablonin asettamista täysin kuiva.

Peitä työpinta paperilla.

Aseta vaate sileälle paperilla tai kalvolla suojatulle pinnalle.

Jos käytät spray-liimaa, ruiskuta sitä hieman sablonin alapuolelle ja aseta sablonimalli tiheästi kankaalle. Sablonin voit tehdä myös liimapaperista, silloin et tarvitse erikseen spray-liimaa.

Tarkista, ovatko kaikki pinnat, joita et halua värjätä, paperilla tai teipillä peitettyjä.

Ravista huolellisesti väripurkkia ja poista turvanauha. Painaa tasaisesti liipaisinta ja sumuta kankaalle tasainen ja ohut värikerros. Tummemman tuloksen saavuttamiseksi levitä pinnalle kaksi tai enemmän värikerrosta.

Odota 20 minuuttia ja nosta sabloni varovaisesti pois.

Väri on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua. Ennen ensimmäistä pesua anna maalin kuivua 72 tuntia.

Neuvoja sablonimallien valmistamiseen löydät myös tästä:

 

 

Värjääminen

Peitä työpinta paperilla.

Aseta käsiteltävä esine sileälle työpinnalle.

Jos käytät spray-liimaa, painaa lehdet varovaisesti kankaalle. Leikkaa kuviot paikkoihin, joita et halua värjätä ja liimaa ne hellävaraisesti kankaalle.

Ravista maalipurkkia ja poista turvanauha. Painaa tasaisesti liipaisinta ja sumuta kankaalle tasainen ja ohut maalikerros. Tummemman tuloksen saavuttamiseksi levitä pinnalle kaksi tai enemmän maalikerrosta.

Anna maalin kuivua vähintään 30 minuuttia ennen seuraavaa maalikerrosta.

Maali on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua. Ennen ensimmäistä pesua anna maalin kuivua 72 tuntia.Laskostusmenetelmä

Peitä työpinta paperilla.

Aseta käsiteltävä esine sileälle työpinnalle.

Laskosta kangas, erilaisilla laskostustavoilla kuviot muuttuvat.

Ravista väripurkkia ja poista turvanauha. Painaa tasaisesti liipaisinta ja sumuta kankaalle tasainen ja ohut värikerros. Tummemman tuloksen saavuttamiseksi levitä pinnalle kaksi tai enemmän värikerrosta.

Anna värin kuivua vähintään 10 minuuttia ennen seuraavaa värikerrosta. Jos haluat ruutukuviota, laskosta kangas toisinpäin.

Väri on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua. Ennen ensimmäistä pesua anna maalin kuivua 72 tuntia.

 

 

Batiikkivärjäys

Peitä työpinta paperilla.

Aseta käsiteltävä esine sileälle työpinnalle.

Väännä kangasta sormien välissä.

Ravista maalipurkkia ja poista turvanauha. Painaa tasaisesti liipaisinta ja sumuta kankaalle tasainen ja ohut värikerros. Käytä eri paikoissa erilaisia sävyjä. Tummemman tuloksen saavuttamiseksi levitä pinnalle kaksi tai enemmän värikerrosta.

Anna värin 10 minuuttia kuivua ja ripusta vaate kuivumaan.

Väri on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua. Ennen ensimmäistä pesua anna maalin kuivua 72 tuntia.

 

 

Yhdenkertainen kierto

Peitä työpinta paperilla.

Aseta käsiteltävä esine sileälle työpinnalle.

Purista paidan keskiosa sormien väliin ja käännä kangasta. Tee paidan keskelle löysästi väännetty ”tähti”.

Ravista väripurkkia ja poista turvanauha. Sumuta maalia tasaisesti koko paidalle. Värillisen tuloksen saavuttamiseksi sumuta keskelle yhtä maalia ja sen ympärille muita sävyjä. Tummemman tuloksen saavuttamiseksi levitä pinnalle kaksi tai enemmän maalikerrosta.

Tällä menetelmällä värjäten, ennen uuden värin käyttämistä ei tarvitse kankaan kuivua.

Maali on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua. Ennen ensimmäistä pesua anna maalin kuivua 72 tuntia.

 

 

Maalien sekoitusniksit

Simply Spray maalien unikaalinen ominaisuus on se, että niitä on erittäin helppo sekoittaa! Suurin osa maaleja sopivat keskenään.

 

Kaikki värit sopivat mustan kanssa! Musta antaa työllesi syvyyttä. Jos käytät batiikkimenetelmää, värjää kuvion keskiosa mustalla värillä. Musta antaa muille sävyille syvyyttä, erittäin villin tuloksen saat, jos käytät mustan kanssa syvää purppuranpunaista ja sinistä.Ainoa väri, mitä tulisi muiden värien kanssa varovaisesti sekoittaa, on vaaleanoranssi. Jos sekoitat sitä vihreän, sinisen tai purppuranpunaisen kanssa, saat ruskean sävyn.


Ainoa ei-toksinen ja syttymätön spraykangasmaali!

Sivut: